Så kan yoga hjälpa dig

Det är vanligt med yoga som träningsform och det är lätt att förstå. Yoga är bra för både kropp och själ. Dessutom är det relativt lättillgängligt då det finns studios för yoga i Göteborg och i princip alla städer i Sverige. Vi listar några av de fördelar som kommer av att göra yoga.

Lär dig fokuser med yoga

Yoga handlar väldigt mycket om att andas på ett särskilt sätt medan man rör sig genom olika positioner. Att koncentrera sig på andningen hjälper dig vara i nuet och ger ett visst lugn. Kunskapen att andas rätt och fokuser kan hjälpa dig i ditt vardagliga liv och göra det enklare för dig att rikta uppmärksamheten på det som behöver göras, oavsett om det gäller arbete eller fritid.

Yoga som träningsform

Det finns många olika typer av yoga och vissa av dem lämpar sig mycket bra som träning då de bjuder på riktigt utmaning för kroppen. Vill du använda yoga som träning rekommenderar vi att du tittar efter Ashtanga-, Bikram- eller Viryayoga som är lite tuffare.

Är du nybörjare och vill börja träna så kan Hathayoga, som har ett lugnare tempo och där positionerna hålls lite längre, vara något för dig.

Må bättre mentalt med hjälp av yoga

Yoga handlar mycket om att vara medveten och närvarande i kropp och själ. Är du stressad, lider av PTSD eller ofta oroar dig kan yoga hjälpa dig må bättre genom att fokusera på känslan i din kropp och på din andning.

Det finns flera typer av yoga som fokuserar mycket på sinnesnärvaro och andlighet som exempelvis Holi-, Jivamukti-, Kundalini-, Yin- eller Nidrayoga. Vissa studios erbjuder också speciellt anpassad yoga för personer som lider av svår ångest eller har psykiska problem.

Lycka till med att hitta en yogaform som passar dig! Boka din tid här: www.vlym.se

31 Oct 2022