När du vill få fart på fettförbränningen

Vill du få fart på fettförbränningen? På vissa delar på kroppen, kan det vara svårt att få igång fettförbränningen, särskilt om man har kommit upp i åren. Ändå är det mycket viktigt att gå ner i vikt och inte bära på extra kilon. Även en övervikt på endast några kilon sliter på knäleder och fotleder. Därför är det viktigt att inte väga för mycket för att inte slita ut de ledband som man har. Om det är svårt att till exempel träna eller komma igång med träning kan man "tjuvstarta" genom att göra en fettsugning i Stockholm.

Varför fettsugning?

Om man har drabbats av för mycket fett som har lagt sig kring midjan är det mycket viktigt att bli av med det, då just fett kring midjan ger upphov till stor risk för hjärt- och kärlsjukdomar. Även om man har fett på överarmar eller på benen kan det vara en bra sak att kick-starta sin viktnedgång med en fettsugning. Efter det är det lättare att komma igång med sin träning då man väger mindre och har lättare för att röra sig med mindre fett på kroppen.

Hur går en fettsugning till?

Det finns olika tekniker för fettsugning. Borta är de fettsugningar som endast gjordes via en plastikoperation, när man sövde patienten, förde in en fettsugare och sög bort fettet. För patienterna var denna metod ganska smärtsam, och de hade smärtor efter operationen. Numera kan man använda sig av en laser för sin fettsugning. Man kan använda sig av Smart Lipo, ultraljudsfettsugning, en Vasser Liposelection, en Infraljudsfettsugning, en Kittle fettsugning och, eller en Lipomatic och, eller en mikrolipo-skulptur. Man talar allt mindre om ren fettsugning utan om en skulptering av kroppen. Med de nya teknikerna kan man göra även små fettsugningar, till exempel i ansiktet, armar, ben och mage.

1. Laserfettsugning eller smart lipo

Man för in kanyler genom huden till det område som man vill avlägsna fettet från. Det är inte stora mängder fett, men det som lämnas kvar fördelas jämnt över kroppen. Denna fettsugning är mer skonsam för kroppen.

2. Ultraljudsfettsugning eller vasser liposelection

Man gör en fettsugning med hjälp av ultraljud. Det är osäkert hur pass effektivt denna metod är. Det man gör är att man med hjälp av ultraljud får igång en vibrering av fettet i kroppen. Dessutom sprutar man in koksaltlösning i kroppen som får fettet att avlägsnas ur kroppen när man sedan suger ut fettet.

3. Infraljudsfettsugning eller kittle fettsugning

Man gör en fettsugning med hjälp av infraljud, som är en vågrörelse i luften som åstadkommer vibrationer så att fettet kommer i gungning och sedan suger man ut fettet.

4. Mikrolipo skulptur med koksaltlösning

Man lägger ett snitt i huden och sprutar in en koksaltlösning med hjälp av en tunn kanyl. Kanylen är kopplad till en sug som skapar ett undertryck så att fettet kommer ur kroppen.

Det man kan säga om dessa metoder är att de är mer skonsamma mot kroppen än andra typer av plastikoperationer då man tidigare satte in en fettsug i kroppen och kirurgen med egen kraft rörde runt i kroppen för att få fettet att avlägsnas när man de facto sög ut fettet ur kroppen.

4 Oct 2018