Fräscha upp utseendet med en tandblekning

Allt det vi stoppar i munnen påverkar tänderna - på det ena eller det andra sättet. De flesta vet att socker, läsk och andra sura drycker skadar tänderna och gör att karies uppkommer; något som måste korrigeras hos en tandläkare. Likaså vet man att exempelvis rökning, snusande och kaffedrickande påverkar hur tänderna ser ut och att de blir gulare - och fulare - genom detta.

Det senare ska vi titta lite extra noggrant på här. För; att ha gula tänder är nämligen - oavsett anledningen till den gula nyansen - är problematiskt. Normen säger att vi ska ha vita tänder och att dessa riktigt ska skina; har man inte det - ja, då har man ingenting att komma med. Här är vi naturligtvis väldigt hårda, men vi är det för att visa vår poäng tydligare. Då ett leende faktiskt ger ett bättre intryck så är tänder som inte är kritvita något som man skäms för. Man känner sig ofräsch, man känner sig oren och man drar sig för att le och visa tänderna - något som kan få andra att uppfatta en som sur, tråkig och introvert.

“ Det är ju självförvållat! Ger man sig in i leken så får man också leken tåla - börjar man röka eller snusa så har man också gjort ett aktivt val. Då får man räkna med gula tänder “!

I många fall så är det så. Men har man trots det inte rätt till vita tänder? i många fall så handlar dessutom den gula nyansen om ren och skär genetik. Alla har olika nyanser, alla har olika förutsättningar och alla föds inte med vare sig den perfekta tandraden eller den kritvita färgen. Men - och det är hit vi vill komma: den går att få. Idag lättare, billigare och med ett mer långvarigt resultat än någonsin tidigare.

Tandblekning var förr en ganska snårig procedur att ta sig igenom; det handlade om långa väntetider, det handlade om att bli bortprioriterad och det handlade om att priset kontra slutresultat sällan, så att säga, hörde ihop. Man betalade för mer än vad man fick. Numera dock så har en tandblekning kommit att bli avsevärt mycket mer prisvärd och effektiv. Dessutom utan risker.

Om vi nu lever i ett samhälle där fokus ligger mycket på utseende - ja, då ska alla också ha rätt att förändra sig till sitt bästa jag. Kan man - oavsett om man röker, dricker kaffe eller snusar - få en tandblekning och därmed fräscha upp sitt eget utseende. Ja, då är det klart att man ska få genomföra en sådan behandling utan att någon skakar på huvudet.

  • Vi ska tillägga några saker i detta. Med en tandblekning menar vi att man besöker en tandläkare. De produkter som du kan beställa på internet fungerar inte särskilt bra och där handlar det till stor del om att kasta pengarna i sjön. Gällande rökning och snusning så är gula tänder inte det största problemet - det handlar om andra sjukdomar som en följd av dessa skadliga vanor. Även om vi tycker att exempelvis en rökare också har rätt till vita tänder så vill vi inte uppmuntra någon att tända sin första cigarett. Bäst är att fimpa för gott - det finns gott om hjälp att få. Det här numret - 020 84 00 00 - går till Sluta-Röka-Linjen. En organisation som kan ge dig verktygen att sluta.
24 Oct 2017