Få ett bättre självförtroende

Många människor lider av dåligt självförtroende i dagens samhälle, framför allt kvinnor. Det kan vara av väldigt olika anledningar och kan ofta låta ologiskt för andra. Men för den som lider av det kan det vara väldigt jobbigt och påverka det vardagliga livet på ett flertal plan.

Många anser att deras kroppar inte är vackra som andras eller som den har varit. Vikten är en vanlig anledning i dagens utseendefixerade samhälle. En del kvinnor tycker att de väger för mycket, för lite eller att deras kropp ser oproportionerlig ut. Oftast är det stjärten, höfter eller brösten som man inte är nöjda med.

Träning och kosten hjälper oftast

Många vänter sig till träning och ändring av kosten, och det är oftast det som är problemet. Med åren får man mindre tid åt träning och det börjas slarvas med kosten när tiden är knapp på grund av familj och karriär. Kosten påverkar allt från kroppen till hyn. Och med åren blir muskulaturen och huden av naturen slappare och man har lättare att lägga på sig vikt. Men hjälp av promenader bätttre mat och hård träning bli man av med överflödig vikt.

När inget annat hjälper

Men ibland räcker inte hård träning och ändrad kosthållning just på specifika områden för att bli av med det dåligt självförtroendet. Vissa skäms över sin kropp och vill inte gärna visa sig utan stora bylsiga kläder. Det blir svårt med intima relationer på grund av detta.

Den vanligaste anledningen till problem bland kvinnor är brösten. Efter amning samt upp- och nedgångar i vikt kan brösten förändras. Många bröst får slappare muskulatur med åren och börjar hänga. Andra kvinnor anser att deras bröst är för små och känner sig inte tillräckligt kvinnliga.

Ett alternativ när kan provat allt är att göra en bröstförstoring på en professionell klinik.

Hur går en bröstförstoring till?

Den vanligaste metoden är att man lägger in olika varianter av implantat. Oftast är dessa gjorda av silikon med slät eller knottrig yta eller en koksaltlösning. Det görs av en kirurg under narkos.

Det vanligaste är att man lägger en fint snitt i fåran under bröstet och implantatet läggs under bröstmuskeln. Det gör att snitt inte kommer synas så mycket. Tidigare lades snittet i armhålan eller i kanten av vårtgården med större ärr som följd. När det görs under bröstet är det också lättare att placera impantatet på plats. Det kan göra lite ont några dagar efter operationen men det brukar räcka med vanliga värktabletter. Inom en vecka är man återställd och kan börja jobba igen.

26 Feb 2019